Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
27 Aug

Blade Runner’a Devam Filmi Geliyor

Blade Runner'a Devam Filmi Gelliyor

Ridley Scott’ın Blade Runner‘ın devamı için uzunca bir süredir çalıştığını biliyorduk. Anlaşılan artık çalışmalar son viraja girmiş ki yönetmen şu sözlerle müjdeli haberi verdi;

“It’s written and it’s damn good.”

Devam hikayesi de ilki gibi Harrison Ford‘un karakteri Rick Deckard‘ın Replicant avına odaklanacak fakat bu defa farklı bir atmosferde geçecek. Muhtemelen, kült filmde izlediğimiz olayların sonrasına denk gelecek bir zaman dilimini konu alacak hikaye için Ridley Scott kendinden oldukça emin konuşuyor. Sinema dünyasını oldukça heyecanlandıran bu haberin ardından Scott‘ın bir başka projeleri için de haberler gelmeye başladı. 2012’de yayınlanan ve anında çok satanlar listesine giren The Martian isimli roman için kolları sıvayan Scott bir yandan da Prometheus‘un devam hikayesi için çalıştığını söylemiş. Bu arada yine Ridley Scott tarafından yönetilen Exodus: Gods and Kings ise 12 Aralık’ta tüm dünyada gösterime girecek. Yönetmenin epik sinema ve bilimkurgu türünü şaha kaldıran tüm bu girişimlerini can-ı gönülden destekliyoruz. Yeter ki hikâyelerinin sonunu bir daha Damon Lindelof‘a emanet etmesin.

EMEL BİLGE ÇINAR

Oldmagnet'te editör olmadan önce, üç yılını post prodüktörlük yaparak Lighthouse Visual Effects, İstanbul'da geçirdi. Projeleri neticesinde Autodesk Türkiye'nin topluluk yöneticilerinden biri olmayı başardı. İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Los Angeles, California'da Medya ve Eğlence Yönetimi üzerine eğitim aldı. Aynı zamanda Öteki Sinema'da sinema ve dizi yazıları yazarken bir yandan bilimkurgu okumayı, oyun tasarlamayı ve durmaksızın oyun oynamayı seviyor.

No Comments

Leave a reply