Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
29 Sep

Kinfolk Tarifi Vol I Lemon Tequila Paloma by Kinfolk

Kinfolk’un online ve basılı yayınlarında paylaştığı tarifleri Kinfolk Türkiye ile birlikte artık her hafta bir illüstratörümüzün kaleminden paylaşıyoruz. Açılışı yaz kış demeden içilebilecek bir içki olan Biberiye ve Zencefilli Limonlu Tekila ile yapıyoruz. Tarifi çizen çok sevgili Ekin Büyükşahin‘e teşekkür ederiz!

Malzemeler

İki limon diliminin üzerini örtecek kadar sofra tuzu
1/4 cup (60 mililitre) taze sıkılmış limon suyu
2 çorba kaşığı biberiye ve zencefilli şurup
1 dal tazze biberiye
1/4 cup (60 mililitre) tekila
1/4 cup (60 mililitre) soda
Süsleme için şekere bulanmış zencefil

Hazırlanışı

Düz bir tabağa tutu yerleştirin. Bardağın kenarını limon dilimiyle ovduktan sonra dibini tuz ve buz lie doldurun. Sırasıyla limon suyunu, limon dilimini, biberiye ve zencefil şurubunu taze biberiyeyle beraber shaker’ın içine koyun ve sallayın. Tuzlanmış ve buz dolu bardağa sodayı dökün. Karışımı koyduğunuz bardağı limon dilimi ve şekerle kaplanmış zencefille süsleyin.

Biberiye ve Zencefilli Şurup Yapılışı

Malzemeler

1 cup (225 gram) şeker
1 cup (235 mililitre) su
5 dal taze biberiye
Ortadan ikiye bölünmüş 2 zencefil parçası

Hazırlanışı

Suyu ve şekeri bir tencerede kaynatın. Şeker çözülene kadar kaynatmaya devam edin. Daha sonra tencereyi ateşten alın. Biberiye ve zencefili 30 dakika suyun içinde dinlenmeye bırakın. Hava geçirmez bir kabın içine elek aracılığı ile şurubu dökün. Kullanmaya hazır olana kadar buzdolabında bekletin.

Kaitlin Emmerling ve Roster Reps’e teşekkürler!

Tarifin orjinali için: Kinfolk

Kinfolk Türkiye Facebook

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply