Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
14 Oct

Gone Girl by David Fincher

90’lı yılların en konuşulan yönetmenlerinden David Fincher, birçoğumuzun ilk vurulduğu filmlerine imza attı. 80’lerin sonunda doğup, 90’ların başında izlediğini anlayacak yaşa gelebilmiş birçoğumuzun sayacağı filmler rasında mutlaka David Fincher filmlerinin geçiyor olması sadece bir tesadüften ibaret değil. Alien 3, Panic Room, Seven ve Fight Club klasikleri henüz en sevdiğimiz filmler listemizden silinmemişken 2000’li yıllarda bu filmlere The Curous Case of Benjamin Button, The Girl with The Dragon Tatoo, The Social Network ve son olarak 10 Ekim’de vizyona giren Gone Girl de eklenmiş oldu.

Gone Girl’ün Fincher’ın en iyi filmi olduğunu söyleyenlere yönetmenin eski filmlerini bir daha hatırlatmakta fayda var. Söz konusu Fincher ve filmleri olunca seçim yapmak elbette zorlaşıyor. David Fincher’ın Gillian Flynn’in çok satan romanından sinemaya uyarladığı Gone Girl, kaybolan karısının ardından medyada hedef tahtası haline gelen bir adamın hikayesini anlatıyor. Filmin zengin kadrosunda Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris ve Tyler Perry de yer alıyor. Rosamund Pike’nin çok konuşulacak performansı ve ödül üstüne ödül kazanacağı aşikar olan bu filmi, izlememe lüksümüz yok.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply