Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
19 Oct

CBS’den Stalker’lardan Korunma Rehberi

CBS, yeni dizisi Stalker ile stalk edilme mevzusunu derin bir şekilde işliyor. Diziyi izleyenlerin aklına mutlaka stalk edilip edilmedikleri gelmiştir. Neyse ki CBS izleyicilerini rahatlatmak için Stalker’lardan korunmakla ilgili bir yazı koymuş. Biz de ondan ilham alarak sizin için bir liste hazırladık.

Bu konudaki önleminizi sosyal medya hesaplarınızın güvenlik seviyesini arttırarak, hesaplarınızı sadece işiniz için kullanarak, kişisel paylaşımlar yapmaktan kaçınarak ya da sosyal medyadaki varlığınızı yok ederek alabilirsiniz. Takip edilmek, birilerinin secerenize ulaşması ve her hareketinizin takip ediliyor oluşunu hissetmeniz sadece sosyal medya dünyasına özgü bir durum değil. Hatta bu işin birazcık daha masum kısmı. Biz gerçek stalker’lardan, Foursquare’de, Facebook’ta, Instagram’da, Twitter’da yaptığınız check-in’leri fırsat bilip, izinizi sürebilecek takıntılı kişilerden bahsediyoruz.

Bugün birçok kişi sosyal medyada fazla paylaşımcı olmaktan ötürü fiziksel tehlikelerle  karşı karşıya kalabiliyor. Sosyal hesaplarınız konusunda ne yapacağınızı siz zaten biliyorsunuz peki ya internetsiz bir ortamda kendinizi stalker’lardan nasıl korursunuz?

1. Arabaya Binerken

Fazla Amerikan filmi gelecek ama arka koltukta saklanmış sapığınızla eminiz dikiz aynasında göz göze gelmek istemezsiniz. Güvensiz bir ortamda arabanıza binerken mutlaka dışarıdan içerisini kontrol edin.

2. Yol Arkadaşı

Güvenli bölgenizden çıkıp bilmediğiniz bir bölgeye giderken mutlaka yanınıza bir yol arkadaşı alın. Lastik değiştirmeyi bilmesi tercih sebebiniz olsun!

3. Kaldırım Tercihi

Tek başınıza yürürken mutlaka kaldırımın daha ışıklı ve daha insanlı olanını kullanın.

4. Okuldayken

Eğer okuldaysanız acil çağrı yapabileceğiniz telefonları ve acil çıkışları bilin.

5. Haber Verin

En az bir kişi mutlaka nerede ve kiminle olduğnuzu bilsin.

6. Arabadayken

Dikiz aynasına sadece yol kontrolü için bakmayın. Sizi takip eden şüpheli bir araç ihtimalini gözardı etmeyin.

7. Kilitler

Evinizin ve arabanızın kilitlerini her zaman kontrol edin.

8. Karanlıkta Yürürken

Güvenmediğiniz bir semtte karanlıkta ve geç saatte yürürken size mutlaka birinin eşlik etmesine özen gösterin.

9. Araç Arızası

Aracınız ıssız bir yerde arızalandıysa yardım gelene kadar arabadan inmeden kapıları kilitleyip içeride bekleyin.

10. Birileriyle Konuşun

Eğer takip edildiğiniz hissinden bir türlü kurtulamıyorsanız ya bir psikoloğa görünün ya da bu hissi ciddiye alıp bundan birilerine bahsedin. İçgüdülerinizi gözardı etmeyin.

11. Müzik ve Telefon

Tek başınıza yürürken kulaklıkla müzik dinlemeyin veya telefonda konuşmayın. Kendinizi dış dünyadan soyutlamayın ki etrafınızda oluşabilecek bir tehlikede savunmasız kalmayın.

12. Polisi Arayın

Bir şeylerin ters gittiğini anladığınızda risk almayın ve polise haber verin.

13. Check-In

Sosyal hesaplarınızda yaptığınız check-in’lere sadece arkadaşlarınızın ulaştığından emin olun ve hırsızlara karşı asla evinizden check-in yapmayın.

CBS

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply