Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
23 Oct

İş Sanat’tan Klasik Müziğin Üç Deviyle Görkemli Açılış

Huseyin Sermet İş Sanat Cover

Bu sezon 15. yılını kutlayan İş Sanat, 1 Kasım 2014 Cumartesi akşamı gerçekleşecek açılış konserinde şef Alpaslan Ertüngealp yönetimindeki BİFO’yu ve piyanist Hüseyin Sermet’i ağırlıyor. Türkiye’nin önde gelen orkestralarından biri olan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) konseri ile başlayacak maratonda klasik müzikseverler, dünyanın en saygın klasik müzik festivallerinden BBC Proms’a Türkiye’den davet edilen ilk topluluk olma ayrıcalığını taşıyan BİFO’nun performansını İş Sanat Kültür Merkezi sahnesinde izleyebilecek.

AlpaslanErtüngalpInner

Adını Avrupa’nın en iyi senfonik toplulukları arasına yazdırmayı hedefleyen orkestra, Rimsky-Korsakov, Balakirev, Erkin ve Ippolitov-Ivanov yapıtlarından oluşan üçüncü CD’si ile başarısını perçinlemişti. Topluluğun ilk iki albüm kaydında olduğu gibi ONYX etiketiyle yayımlanan 3. albümü, BBC Music Magazine tarafından 5 yıldızla değerlendirildi. Otuz yılı aşan sanat hayatında uluslararası klasik müzik dünyasında da başarılı olan usta orkestra şefi Alpaslan Ertüngealp’in batonu altında sahne alacak BİFO’ya bu konserde konserde piyanist Hüseyin Sermet eşlik edecek. Yorum gücüyle öne çıkan yetenekli sanatçı, Diapason d’Or ve MIDEM Classical Award gibi pek çok ödüllü kayda da imza atmıştı. İcracı kimliğinin yanı sıra besteciliğiyle de saygın bir yer edinen Sermet geniş vizyonu ve güçlü tekniğiyle dikkat çekiyor. BİFO ve Hüseyin Sermet’in Haydn ve Mozart’tan Mahler’e uzanan geniş bir repertuvarı seslendirecekleri konser 1 Kasım 2014 Cumartesi akşamı saat 20.00’de başlayacak. Programda J. Haydn Senfoni No. 11, Mi Bemol Majör Hob.I:11, W. A. Mozart Piyano Konçertosu No. 24, Do minör KV 491, G. Mahler Senfoni No. 9 eserlerini dinleyeceğiz.

Borusan Filarmoni Orkestrası

Eğer bu kaçırılmayacak klasik müzik konseri için şimdiden bilet almak istiyorsanız fiyatlar şu şekilde;

1. Kademe: 120 TL 2. Kademe: 80 TL 3. Kademe: 70 TL İndirimli: 60 TL Öğrenci: 20 TL. Biletlerinizi Biletixten temin edebilirsiniz. Biz Oldmagnet ekibi olarak İş Sanat sahnesinde olacağız, sizleri de orada görebilmek dileğiyle.

EMEL BİLGE ÇINAR

Oldmagnet'te editör olmadan önce, üç yılını post prodüktörlük yaparak Lighthouse Visual Effects, İstanbul'da geçirdi. Projeleri neticesinde Autodesk Türkiye'nin topluluk yöneticilerinden biri olmayı başardı. İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Los Angeles, California'da Medya ve Eğlence Yönetimi üzerine eğitim aldı. Aynı zamanda Öteki Sinema'da sinema ve dizi yazıları yazarken bir yandan bilimkurgu okumayı, oyun tasarlamayı ve durmaksızın oyun oynamayı seviyor.

No Comments

Leave a reply