Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
23 Oct

Kim? Eylül Aslan

Eylül AslanEylul Aslan 2

Eylul Aslan 3

Eylul Aslan 4

Eylul Aslan 5

Eylul Aslan 6

Eylül Aslan 1

Eylül Aslan 6

Eylül Aslan, 1990 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi sürekli fotoğraf çekermiş o küçükken, ama Eylül o zamanlar sporla ilgileniyormuş. Daha sonra annesinin sayesinde 2007 yılında fotoğrafla ilgilenmeye başlamış. Annesi ona Nikon f90x makinasını verdikten sonra kendi kendine bir şeyler çekmeye başlamış. Daha sonra kuzeni çektiklerini Flickr üzerinden paylaşmasının iyi olacağını söylemiş  ve Eylül de onu dinlemiş. İnternette gördüğü ilgi bu işi ciddiye alabileceğini düşündürmüş ve Flickr sayesinde bazı moda fotoğrafçılarıyla tanışmış. Biraz asistanlık yapmış… Bunlar olurken de İstanbul Üniversitesi’nde Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenciymiş. 2012’de mezun olduktan sonra o yaz Berlin’e 3 aylığına gelmiş. Hem şehre hem de şimdi eşi olan Martin’e aşık olduğu için Berlin’de kalmaya karar vermiş. Smartcar tarafından yapılan bir fotoğraf yarışmasını kazanmış. Aynı yaz Editions du LIC adlı yayınevinden bir kitap teklifi almış. İlk kitabı Trauerweide 2014 yılında satışa çıkmış.

Genel olarak, baskı altında yaşayan kadınların kendilerini ifade edememeleriyle ilgili kitabı hakkında ekstra bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Eylül bugünlerde Berlinli yayınevi Pogo Books’tan çıkacak olan ikinci kitabı üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda Ostkreuzschule für Fotografie’de fotoğraf eğitimine de devam ediyor.

Facebook

Website

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply